Jongeren koken voor jongeren: dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen en ondersteund door haar (toeristische) partners zoals Horeca Vorming Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de toeristische diensten van de provincies en kunststeden. Voor de negende keer wordt de crème de la crème van de jonge topchefs in de kijker geplaatst. Want onze gastronomie barst van de getalenteerde jonge chefs die streven naar perfectie, zonder al te gepolijst te zijn.
56 jonge topchefs zijn door een vakjury geselecteerd om Vlaanderen te vertegenwoordigen op gastronomisch gebied. Toerisme Vlaanderen zal hen meenemen op buitenlandse missies of buitenlandse journalisten en andere reisprofessionals de weg wijzen naar hun restaurant in Vlaanderen.
We spelen deze jonge talentjes uit als culinaire ambassadeurs. Zo kunnen we op termijn meer toeristen naar Vlaanderen lokken. Net als liefde gaat reislust door de maag: voor 40% van alle toeristen is eetcultuur een belangrijke factor bij het kiezen van de bestemming
Ben Weyts , Vlaams minister van Toerisme
Jong Keukengeweld heeft ook een opvallend binnenlands luik. Jongeren, van 18 tot 30 jaar, krijgen de kans om voor een zacht prijsje te genieten van een driegangenmenu van topkwaliteit. Deze jongerenactie kent al jaren een groeiend succes. Vorig jaar gingen meer dan 23 000 jongeren voor een prijsje (45 tot 55 euro voor een 3-gangenmenu) dineren bij een Jong Keukengeweld-chef. Net als vorig jaar komen er opnieuw 2 campagneperiodes van telkens 4 weken. De jongerenacties gaan door van 1 tot en met 31 oktober 2017 en van 1 tot en met 31 maart 2018. Snel reserveren is de boodschap!
Topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens zijn peters van de campagne.
Foto: © Jong Keukengeweld – Sam Van Houcke van Onder de Toren