Les Chips de Lucien

Les Chips de Lucien

Les Chips de Lucien staat voor een sterk en vernieuwend concept dat is bedacht door drie leden van dezelfde familie: Thomas Cnockaert, Antoine Van den Abeele en Stany Obin. In 2019 beslissen de drie neven uit de streek Tussen-Samber-en-Maas om hun creativiteit, knowhow en passie voor aardappelen samen te voegen tot een gezamenlijk project: l’Atelier de la Pomme de Terre. Hun doel is het verwerken van hun eigen aardappelen tot gezonde, ambachtelijke en lokale chips met een authentieke, heerlijke smaak. De naam van de chips verwijst naar hun grootvader Lucien.

Les Chips de Lucien worden op ambachtelijke wijze geproduceerd met echte aardappelen en op een lage temperatuur gebakken in olie van hoge kwaliteit. Dit voorkomt het ontstaan van acrylamiden die door de WGO als mogelijke genotoxische en kankerverwekkende stoffen worden beschouwd. Een specifiek procedé na het bakken, neemt het overschot aan olie aan de buitenzijde weg waardoor ook het vetgehalte vermindert.

Momenteel is Les Chips de Lucien verkrijgbaar in vier verschillende smaken: zout, paprika, peper en pittig gekruid. Deze smaken en kruiden zijn 100% natuurlijk waardoor ze geen lactose, gluten, smaakversterkers of kleurstoffen bevatten. Hierdoor kan iedereen genieten van deze overheerlijke chips.

Les Chips de Lucien kan je vinden bij zelfstandige Delhaizewinkels AD, Proxy en Shop&Go en bij Spar. Daarnaast kan je ook een pakje scoren bij een grote selectie delicatessenwinkels en zelfstandige lokale winkels. De prijs van een zakje bedraagt 2,29 euro. Al het harde werk werd beloond door Agri-Innovation. Dit unieke innovatieloket van Wallonië en Brussel reikte in 2020 een prijs uit aan L’Atelier de la Pomme de Terre voor hun vernieuwende concept.

Foto’s: © Les Chips de Lucien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here